Bilgisayarınızı açtığınızda veya format attıktan sonra BIOS ekranının ardından karşınıza “The file is possibly corrupt.The file header checksum does not match the computed checksum. ” yazan bir siyah ekran geliyor ve hiç bir şekilde ilerleme yapamıyorsanız hatanın çözümü burada.

Hata Ekran Görüntüsü

HATA SEBEBİ

Hatanın sebebi yüksek ihtimalle RAM kaynaklı. RAM, bilgisayarınızın açılmaı için gerekli olan dosyaları eşleştiremediği için bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Ne kadar format atmayı denerseniz deneyin hata donanımsal kaynaklı olduğu için çözülmeyecektir. (RAM’in kasanın hareket etmesiyle temassızlığı giderilmişse düzelebilir.)

ÇÖZÜM

Hatanın çözümü için aşağıdaki adımları izleyeniz.

1.Adım: Kasanıza takılı olan RAM’leri çıkartın ve anakart üzerindeki RAM slotunuzu kompresör gibi güçlü bir hava püskürtme aracı ile temizleyin. NOT: Saç kurutma makinesi gibi ısı veren bir cihaz anakartınıza zarar verebilir.

2.Adım: RAM’inizin slotlara denk gelen uç kısımlarının iki tarafını da yumuşak bir silgi yardımı ile RAM üzerindeki elektronik aksam ve bacaklara zarar vermeden silerek temizleyin. (Bildiğimiz sınav silgisi)

3.Adım: Anakartınızdan Harddisk’inize giden SATA kablonuzun sağlam olduğundan emin olun.

4.Adım: BIOS Pilinizin bitmemiş olduğundan emin olun.

5.Adım: Temizlediğiniz RAM’inizi yuvasına tam olarak yerleştirin (RAM tam olarak takıldığında iki yanında bulunan tırnaklar kendiliğinden kapanacaktır.) ve bilgisayarınızı çalıştırın.

Sorun devam ediyorsa…

Yukarıdaki adımları denediniz ve sorun halen devam ediyorsa iki adet RAM kullanmanız durumunda RAM’lerin yerini değiştirin ya da tek tek takmayı deneyin.

Sorununuz yine çözülmediyse başka bir bilgisayardan anakartınız ile uyumlu bir RAM temin edin ve bilgisayarınıza takın.

Bu adımların hiç biri sorununuzu çözmediyse power supply voltajında ya da harddiskinize giden güç kablolarında bir sorun olabilir.

Bu içeriğimize tepkiniz ne oldu? Beğendiyseniz yorum yapıp paylaşmayı unutmayın!
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0